В Україні можна мобілізувати до 20 тисяч в’язнів - Малюська

10:01 10 травня 2024 р.

Фото до новини

Міністр юстиції Денис Малюська вважає, що із закладів пенітенціарної системи можна було б мобілізувати від 10 до 20 тисяч засуджених, не в останню чергу тому, що в Україні переповнені установи виконання покарань.

Про це розповів Денис Малюська в інтерв’ю ВВС, пише DailyLviv.com.

 "Так, десять-двадцять тисяч (мобілізувати ув’язнених – ред.). Точно не більше. Але знову ж таки, питання в підходах. Я говорю цифри абсолютно не прораховані, тому що залежно від кожного сценарію кількість буде різна", - повідомив міністр.

За його словами, в Україні переповнені установи виконання покарань, зокрема, слідчі ізолятори, вільних місць давно немає практично ніде, у тому числі у великих містах.

Читайте також: Рада дозволила мобілізувати до лав ЗСУ ув'язнених

"Тому це велика проблема. Не в останню чергу я дуже агітую за мобілізацію ув'язнених і засуджених через те, щоб в тому числі не порушувати нормативи за кількістю людей на певну площу", - сказав міністр.

Малюська також прокоментував можливість залучення до мобілізації засуджених за вбивство.

Читайте також: Рада підвищила штрафи за неявку до ТЦК та відмову від повістки

 "Але (засуджені) за вбивство двох і більше, наприклад – якщо ми цю категорію беремо: а для чого людина йде на війну, як не вбивати? Тим паче якщо ми говоримо про вбивць, особливо про засуджених довічно – це, як правило, люди, які вчинили злочин в дуже юному віці, 18-19 років. Мозок ще не сформований, психіка нестабільна. І після десятків років у в'язниці – зараз психологічний портрет людини не має нічого спільного з людиною, яка вбила в 18-19 років. Це підтвердить будь-який психолог", - зазначив міністр.

Читайте також: Мін'юст розповів, як мобілізовуватимуть засуджених до лав ЗСУ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів